Огляд автомобіля Mazda 6

Шістка – красива, простора, різка Mazda. І ось у чому проблема. Великі седани просто не мають попиту зараз, їх витіснили кросовери, доступніші позашляховики.

Так чи буде Mazda 6 популярна

Mazda хоче, щоб ви так думали, враховуючи, що «6» протистоїть Volkswagen Passat і Skoda Superb. Вона надійшла у продаж з 2012 року, за ці роки Mazda 6 зазнала величезної кількості косметичних ремонтів, останній з яких був проведений в 2018 році, і, на думку японського виробника, життя ще не закінчилося.

Після поступової відмови від дизельного двигуна наприкінці 2020 року тепер є вибір із трьох бензинових двигунів: 2,0-літрового двигуна потужністю 143 або 162 к.с. або топового 2,5-літрового двигуна потужністю 191 л. Це сміливий крок Mazda, щоб продовжити боротьбу з безнаддувним двигуном, особливо з значним 2,5-літровим двигуном, і ми вітаємо його завзятість.

На жаль, вони не зовсім підходять. Без турбонагнітачів 2,0-літрові бензинові двигуни здаються занадто малопотужними для баржі такого розміру, тоді як більші 2,5-літрові двигуни звучать хрипко і натягнуто і не відповідають обіцянкам його здорової вихідної потужності.

Інтер’єр автомобіля

Всі характеристики включають восьмидюймову інформаційно-розважальну систему з кольоровим сенсорним екраном, радіо DAB, CarPlay та Android Auto, дзеркала заднього виду з підігрівом, безключовий доступ, датчики паркування, захисне скло.

Є три специфікації, починаючи з базового SE-L, закінчуючи Sport, а потім топовим GT Sport. Перший, доступний з менш потужним 2,0-літровим двигуном з механічною або автоматичною коробкою передач (механічна тільки в турері), тоді як спортивне оздоблення поставляється з трансмісією середньої потужності на 162 к.с. лише у ручному режимі. Тим часом топовий GT Sport призначений лише для автомобілів.

Який вердикт?

Mazda 6 досить гарний автомобіль. Відрізняється якістю та надійністю. Водії неодноразово відзначали довгий термін служби деталей. Великий вибір моделей можна переглянути на сайті https://mazda.niko.ua/cars/mazda6-sedan/.

Mazda 6 міцніше, ніж можна було очікувати — можливо, в місті трохи вибоїсто, але, проте, це комфортабельний круїзер для автомагістралі, і, безумовно, підходить для більшості людей. Саме кермо досить легке.

Mazda зробила хорошу роботу з контролю над ефективністю, незважаючи на більш потужні бензинові двигуни.