GM відкликає більше мільйона небезпечних машин

За повідомленнями, все досить серйозно. ЗМІ інформують про 30 випадків відмови рульового управління під час руху та про двох постраждалих. Відкликати збираються понад 1,2 млн автомобілів по всьому світу.

Поки йдеться про відкликання моделей Chevrolet Silverado, Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade та GMC Sierra. У всіх авто встановлено електричне кермо, дефект якого і став причиною відмов. Можливо, це не повний перелік машин, що відкликаються.

Примітно, що GM явно поспішає організувати роботи з ремонту, намагаючись не допустити витоку повної інформації. 30 випадків відмови керма – не жарт, як і двоє постраждалих. Проте детальної інформації та аналізу фахівців досі немає. Американці явно намагаються врятувати реноме, надавши власникам машин повні відомості в той момент, коли все вже робиться.

Заради справедливості, це не найстрашніший випадок неполадок, що призводять до тяжких наслідків. Toyota відкликала більше 600 000 машин з несправними подушками на початку цього року. Тоді йшлося про понад 15 смертельних випадків.