Команду Renault у Формулі-1 перейменують на Alpine

З сезону 2021 року Формули-1 команда Групи Renault називатиметься Alpine. Автомобілі команди оснастять двигунами Renault E-Tech та пофарбують у кольори французького прапора. Повернення Alpine у ​​Формулу 1 має сприяти прискоренню розвитку та збільшення впливу бренду.

«Alpine – красивий, потужний та яскравий бренд, що викликає усмішки на обличчях шанувальників. Представляючи Alpine – символ французької досконалості – у найпрестижніших автомобільних перегонах у світі, ми продовжуємо боротьбу автовиробників у оновленій Формулі-1. Alpine також привнесе до Формули-1 свої цінності – елегантність, винахідливість та сміливість», – прокоментував цю новину генеральний директор Групи Renault Лука де Мео.

Поштовхом до повернення Renault у Формулу 1 стало підписання нового Договору згоди з обмеженням бюджетів та запровадженням нового технічного регламенту з 2022 року. На думку керівника команди Renault DP World F1 Team Сиріла Абітебула, новий технічний і фінансовий регламенти створять умови для більш щільної боротьби і справедливішого розподілу доходів, а обмеження бюджету покладе край гонці видатків і дозволить оцінювати команди з їх спортивних досягнень.

«Ці зміни відбуваються у ключовий момент розвитку нашої команди та спорту. Alpine привнесе в паддок новий зміст, нові цінності, нові кольори та французький креатив у дусі суперництва з іншими світами. Alpine займе своє місце у Формулі-1 і зможе боротися за перемогу», – сказав Абітебул.

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 року. На кінець 2019 року продаж автомобілів марок, що входять до складу Групи, досягли майже 3.8 млн одиниць. На сьогоднішній день Група має 40 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажу та понад 180 000 співробітників. Залишатися успішною на ринку їй допомагає розвиток синергії на рівні п’яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine та LADA), у сфері електричного транспорту та в рамках альянсу з Nissan та Mitsubishi Motors.

Заводська команда Renault бере участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів у класі Формула-1 з 2016 року. Цей досвід дозволяє компанії перебувати в авангарді передових автомобільних розробок та підвищувати свою популярність у всьому світі.