Названі найзбитковіші автомобілі по ОСАЦВ 200d;

Страховики склали рейтинг автомобільних брендів із найвищим показником середнього збитку по ОСАЦВ. Як повідомили у прес-службі компанії «АльфаСтрахування», найбільш збитковими є моделі марок Jaguar та Daewoo. Їхні «коефіцієнти збитковості» становлять відповідно 143% і 140%.

“Коефіцієнт збитковості” – це показник того, скільки рублів необхідно виплатити страховій компанії на кожен рубль, сплачений водієм за поліс ОСАЦВ. На думку фахівців, географія компаній-виробників автомобілів та їхній ціновий сегмент дуже різноманітні. Наприклад, преміальний Jaguar є сусідом з бюджетним брендом Daewoo.

Третє місце в цьому рейтингу займає продукція компанії «Група ГАЗ» з коефіцієнтом 135%. Четвертий рядок дістався автомобілям марки Lada, за які виплачують у середньому 1.34 рубля на кожен витрачений рубль на страховку. Замикає ТОП-5 бренд Datsun із 133%. На думку експертів, бюджетні авто часто використовують у таксі, через що показники виплат настільки високі. Не зрозуміло правда, чому в лідерах опинився Jaguar, адже машини цієї марки рідко зустріти з шашечками на даху.