Як підготувати автомобіль до зими?

Дуже важливо переконатися, що ваш автомобіль знаходиться в хорошому технічному стані і немає жодних механічних проблем. Незалежно від їхнього характеру взимку, вони складніше вирішуються і можуть призвести до ще більш серйозних проблем, при цьому автомобіль набагато більш затребуваний при експлуатації в зимових умовах.

Якщо наближається інтервал заміни масла, то краще зробити це якомога раніше, оскільки мастило необхідне в холодну пору року, особливо в дні з екстремально низькими температурами. Будь-яке масло з часом втрачає свої змащувальні властивості, тому його заміна перед холодним сезоном може захистити машину на весь термін служби.


Невеликі, але важливі поради:

Допомагає батарея. Коли температура падає, автомобільний акумулятор який можна придбати на сайті









-auto.com/akkumulyatory-60-ach-amper-chas/ знаходиться під великим тиском. Тому не забувайте зачищати клеми акумулятора і не ходити без необхідності на дуже короткі відстані з важливими споживачами. Це скоротить термін служби батареї. Ось стаття на цю тему – вона вам обов’язково допоможе. Замініть шини на зимові шини гарної якості. Намагайтеся не заощаджувати в цьому плані, адже шини – це головний елемент безпеки автомобіля. Пам’ятайте – закон вимагає встановлення зимової гуми тільки в умовах снігу або льоду, але зимова гума потрібна, як тільки температура опуститься нижче 7 градусів. Нижче за цей поріг літні шини стають неефективними.

Підходить для менших дисків з вузькими шинами. Ми знаємо, що будь-яка машина виглядає краще з великими шинами та широкими дисками, але залиште цей вид на літо. Взимку набагато корисніше мати колеса меншого розміру для більшого комфорту, але і вужчі шини для кращого зчеплення зі снігом. Регулярно перевіряйте тиск у шинах. Ти поставив зимову гуму? Дуже добре, але не варто ігнорувати тиск у шинах. Таким чином, ви уникнете непотрібного зносу та отримаєте гарантію оптимальної продуктивності, тим більше що взимку зчеплення шин важко перевірити. Не нехтуйте якісними двірниками. Взимку у нас не лише вода, яку треба зливати з лобового скла, а й сніг чи лід. Саме тому для хорошої видимості потрібний комплект якісних двірників. Якщо двірники вже мають проблеми з відведенням води, то вони посилюватимуться наявністю снігу та негативними температурами. Не чекайте проблем із видимістю, але змініть їх заздалегідь, щоб уникнути незручностей.

Добре очищає листя під двірниками. Органічні речовини будь-якого виду з часом розкладаються і мають властивість утримувати вологу. Це призводить до того, що вода залишається в дренажних каналах, що згодом може викликати корозію. Надає блиску фарам. Згодом фари тьмяніють і більше не пропускають світло, як це відбувається, коли вони нові. Тому рекомендується полірування, особливо перед зимою, коли важлива видимість. Майте на увазі, що ніколи не відомо, коли ви можете застрягнути взимку у важкодоступних місцях, на морозі та без доступу до комунікацій. Тому взимку він тримає в машині зарядний кабель для телефону, ліхтарик, дуже товсті рукавички, свисток і навіть кілька шоколадок. Це може здатися перебільшенням, але дрібні деталі можуть вирішити питання життя та смерті.
Не забудьте зимову рідину для лобового скла, швабру та рукавички.