Volkswagen йде з автоспорту

Volkswagen оголосив про припинення діяльності бренду в автоспорті та намір сконцентрувати всі доступні ресурси на переході в еру електромобілів. Керівництво компанії подякувало команді Volkswagen Motorsport GmbH за численні перемоги, титули та рекорди по всьому світу.

На сьогоднішній день у підрозділі Volkswagen Motorsport GmbH працюють 169 осіб, усім їм запропонують працювати в інших напрямках у рамках концерну Volkswagen AG. Головний директор з розвитку бренду Френк Велш заявив, що досвід співробітників, у тому числі отриманий під час роботи над проектом повністю електричного прототипу ID.R, допоможе автовиробнику вивести на ринок нові ефективні моделі сімейства ID.

У Volkswagen також зазначили, що постачання запасних частин для ралійного Polo GTI R5 та Golf GTI TCR гарантовано у довгостроковій перспективі. Що стосується клієнтського Polo GTI R5, його виробництво завершиться наприкінці 2020 року.

У числі найзначніших досягнень бренду — три перемоги в ралі Дакар з Race Touareg (2009-2011), чотири титули чемпіона світу з ралі з Polo R WRC (2013-2016), два титули TCR International з Golf GTI (2016, 2017) та три титули чемпіона світу з ралі-кросу з Polo (2017, 2018, 2020).

У 2018 році підрозділ Volkswagen Motorsport перейшов до електричної мобільності з болідом ID.R., який встановив п’ять міжнародних рекордів, включаючи абсолютний рекорд на Пайкс-Пік (США), а також електричний рекорд Нюрбургрингу та на горі Тяньмень у Китаї.