Honda піде з Формули 1

Про продовження програми у Формулі 1 до 2021 року Honda оголосила минулого року. Як стало із сьогоднішньої заяви, озвученої прес-конференції в токійській штаб-квартирі компанії, наступний буде останнім роком марки в чемпіонаті. Причиною відходу з гонки в компанії називають поступову відмову від двигунів внутрішнього згоряння та перехід на електрокари.

«Honda необхідно направити свої корпоративні ресурси на дослідження та розробки в галузі силових установок майбутнього та енергетичних технологій, включаючи машини на паливних елементах та технології батарей, які стануть ядром безвуглецевих технологій», – йдеться в офіційній заяві компанії.

Ще одним фактором став новий регламент перегонів. Перехід на нього в компанії вважали надто затратним, але при цьому, за словами директора Honda F1 Масаші Ямамото, що управляє, ціна для них не головне. «Пріоритет для нас – перемоги. Якщо ми вирішуємо десь брати участь, то націлюємось лише перемагати», – наголосив Ямамото.

У Формули 1 японська марка повернулася в 2015 році, але перші три сезони, в яких Honda співпрацювала з McLaren, виявилися невдалими. Потім японці уклали угоду з Red Bull. Спочатку двигуни Honda стояли на автомобілях італійської команди Скудерія Торо Россо, а з минулого сезону і на автомобілях Red Bull Racing.